Арсенал победи Кристъл Палас с 5:0 в мач от 21-я кръг на Висшата

...
Арсенал победи Кристъл Палас с 5:0 в мач от 21-я кръг на Висшата
Коментари Харесай

Арсенал разгроми Кристъл Палас и се върня на пътя на победите

Арсенал победи Кристъл Палас с  5:0  в мач от 21-я кръг на Висшата лига. Попаденията за " артилеристите " бяха дело на Габриел Магаляеш, Леандро Тросар и Габриел Мартинели се разписа на два пъти, а Дийн Хендерсън имаше малшанса да си означи автогол. " Артилеристите " преобладаваха от самото начало, а Кристъл Палас изглеждаше като тим, който е безропотен с провалянето и не знаеше по какъв начин да се опълчи на своя противник. С тази победа Арсенал е към този момент 3-и с актив от 43 точки, единствено на две от първия Ливърпул, до момента в който Кристъл Палас остава на 14-о място с 21 пункта на сметката си.

В 11-а минута бе първото по-интересно състояние в мача, откакто Деклан Райс извърши корнер, а Габриел се пребори по превъзходен метод за позицията си, с цел да стреля от близко с глава, като не остави късмет на Хендерсън да реагира - 1:0 за Арсенал.

Десетина минути по-късно " артилеристите " имаха нова опция от ъглов удар, като още веднъж Габриел бе открит в наказателното поле, само че този път ударът на бразилеца бе безпределно неакуратен. В 33-а минута Рая сбърка при изнасянето на топката, а Джеферсон Лерма овладя и не се поколеба да стреля, само че стражът на Арсенал поправи грешката си и мазета в корнер.

В 37-а минута Букайо Сака извърши великолепно корнер, а още веднъж Габриел бе пропуснат, който засече топката с глава, която след това се отклони от тялото на Дийн Хендерсън и влетя във вратата. Останаха подозрения за нарушаване против вратаря на Кристъл Палас, само че ВАР не се намеси и попадението бе зачетено - 2:0 за Арсенал.

Във втората минута на добавеното време Жезус откри перфетно Тросар в противниковото наказателно поле, а белгиецът насочи мощен изстрел от дребен ъгъл, който прелетя над напречната греда.

В 48-а минута Еберечи Езе видя празното пространство и опита удар от отдалеченост, който ненапълно изненада Давид Рая, само че стражът на Арсенал мазета в корнер. 

Десетина минути по-късно Арсенал провежда страхотна контраофанзива, откакто Давид Рая хвърли топката към Габриел Жезус, който напредна с кълбото в крайници и по-късно откри Леандро Тросар, а нападателят покааза самочувствие и преодоля Клайн, след което изпрати топката във вратата на противника - 3:0 за Арсенал.

В 64-а минута Еберечи Езе стреля от директен свободен удар, като опитът му бе мощен, само че право в ръцете на стража на Арсенал, който се подсигури, избивайки в корнер.

Стартови сформира:

Арсенал:  22. Давид Рая, 35. Олександър Зинченко, 6. Габриел, 2. Уилям Салиба, 4. Бен Уайт, 29. Кай Хаверц, 41. Деклан Райс, 8. Мартин Йодегор, 19. Леандро Тросар, 7. Букайо Сака, 9. Габриел Жезус

Кристъл Палас:  30. Дийн Хендерсън, 3. Тайрик Мичъл, 17. Натаниел Клайн, 6. Марк Гехи, 16. Йоаким Андерсен, 10. Еберечи Езе, 26. Крис Ричардс, 8. Джеферсон Лерма, 15. Джефри Шлуп, 19. Уил Хюз, 14. Жан-Филип Матета
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР